רולדה ירקות "אביבית"

מצרכים
מרדדים בצק שמרים של "בצקים" 500 גר' ומברישים אותו בביצה. ממלאים אותו במילוי הבאה:
1. תירס מתוק - 3 כפות
2. פיטריות שמפיניון קצוצות - 3 כפות
3. בולגרית מפוררת - 120 גר'
4. בזיליקום קצוץ - 2 כפות
5. גמבה קצוצה - 3 כפות
6. גבינה צהובה גאודה או עמק 200 גר'
7. שום קצוץ - 1 כפית

אופן הכנה:
מגלגלים את הבצק לרולדה ומברישים שוב בביצה. מפזרים מעל שומשום או קצח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ואופים כ-10 עד 12 דק. לאחר האפיה מקררים קלות , חותכים לפרוסות . בתאבון....

מתכון לרולדת גבינות

1. מוציאים בצק של "בצקים" אחרי התפיחה מהשקית.
2. מרדדים לעובי של 1 ס"מ ומורחים בביצה וחותכים את הצדדים 2-3 ס"מ.
3. ממלאים את פנים במלית גבינות קשות ( ניתן לשלב עם ירקות).
4. מקפלים את הקצוות בצק בשני כיוונים.
5. מורחים ביצה מעל ( אפשרות לשומשום , פרג וכו').
6 . מכניסים לתנור שחומם מראש על 200-220C ואופים כ-8-12 דקות.
7. מקררים קלות וחותכים לפרוסות.
8. בתאבון

מתכון לפיצה יוונית:

1. פותחים את הבצק של "בצקים" המותאם לתנור הביתי.
2. מוסיפים רוטב פיצה ומפזרים גבינה מעל.
3. התוספות הם: עגבניות שרי, חציל אפוי וגבינה בולגרית.
4. מפזרים מעל עוד קצת גבינה
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180-200C
6. אופים במשך 7-10 דקות.
7. לאחר האפיה אפשר לפזר עלי בזיליקום על הפיצה.
8. בתאבון!!!

קיש בטטה רויאל של "בצקים"

מצרכים ל-2 עוגות פאי בקוטר 24 ס"מ:
1. 700 גר' בצק פריך של "בצקים"
2. 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3. 2 ביצים
4. 150 גר' גבינה צהובה מגורדת
5. 2 בטטות מתוקות (אפשר להוסיף כל ירק לטעמכם)
6. 50 מ"ל שמן זית
7. מלח

אופן הכנה:
1 .מקלפים את הבטטות, פורסים אותם לפרוסות דקות כ-1 ס"מ, מסדרים בתבנית, מורחים את התבנית בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 צלסיוס למשך 12 דק', מוצאים ומקררים קלות.
2. כשבצק מופשר סופית מוצאים אותו מהשקית וחותכים אתו לשני חציים (350 גר') , מקמחים קלות ומרדדים. מגלגלים את בצק על מערוך, מניחים על התבנית ועוברים עם המערוך על התבנית כדי לחתוך את הקצבות המיותרים. מסדרים בצק בתוך ובצדדי התבנית בערת הידיים ומורידים את קצבות.
3. מחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק ומכניסים לתנור חם שחומם על 200 מעלות למשך 4 דק. כדי שיקבל צורה ויקשיח טיפה מוצאים ומקררים קלות.
4. בתוך קערה מכינים רוטב רויאל: שופכים שמנת, שוברים ביצים וגבינה מגורדת קצת מלח וטורפים.
5. חותכים את הבטטות, מסדרים בתוך הבצק וממלאים ברוטב רויאל.
6. מכניסים שוב לתנור שחומם על 180 מעלות למשך 12 דק' נוספים.
הערה! חברים הבטטה היא מילוי במקומה אפשר להוסיף כל ירק לטעמכם.
בתאבון!

אנטי פסטי- ירקות קלויים

אופן הכנה:
1. בוחרים ירקות טריים לטעמינו חצילים, קישואים, בטטה מתוקה, גמבות מכל הצבעים, בצל לבן או סגול.
2. שוטפים אותם טוב מיבשים וחותכים לפרוסות.
3. מסדרים פרוסות על תבנית אפייה ומברישים אותם בשמן זית מתובל בשום, מלח, אורגנו ופלפל שחור גרוס דק.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 12 דק.

פוקצ'ה ירקות עיזים

מצרכים לפוקצ'ה
1. 250 גר' בצק שמרים "בצקים"
2. ירקות אנטי פסטי לטעמכם (ירקות קלויים בתנור חם למשך 12 דק.)
3. 50 גר' גבינת עיזים
4. 30 גר' גבינה צהובה מגורדדת
5. 2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
פותחים את הבצק ומורחים שמן זית מתובל ומסדרים את הירקות שקלונו לפי על הבצק, חותכים גבינת עיזים לפרוסות ומפזרים גבינה צהובה מעל הירקות. מכניסים לתנור חם 200-220 מעלות למשך 7-8 דקות.
בתאבון!

רולדת שוקולד אגוזים

מצרכים נדרשים
1. 250 גר' בצק פריך "בצקים"
2. 4 כפות שוקולד נוטלה
3. 4 כפות אגוזי לוז גרוסים עבה
4. 2 כפיות אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. מרדדים את הבצק עד צורה מלבנית, מורחים שוקולד על כל הבצק ומפזרים אגוזים.
2. מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 14 דק'.
3. שימו לב! חותכים את הרולדה עוד כשהיא חמה.
4. מסדרים על הצלחת, מפזרים אבקת סוכר.
5. בתאבון!

רוטב שום לבן של בצקים - פרווה

מצרכים נדרשים
1. 5 כפות מיונז (רצוי היינץ) המרקם וטעם מעולה
2. 2 כפיות שום טרי קצוץ
3. 2 כפות שמיר קצוץ
4. 1 כפית מלח
5. 1 כפית סוכר
6. 2 כפיות חומץ
7. 50-70 מ"ל מים קרים

אופן הכנה
מערבבים את כל המוצרים יחד ובתאבון